Keto hleb

Keto hleb pravi se od semenki, jaja i praška za pecivo, gotov je za oko sat vremena. Evo recepta:

  • 450 grama sirovih semenki
  • 4 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • puter, ili MCT ulje, ili kokosovo ulje kojim ćete namazati podlogu tepsije u kojoj ćete praviti hleb
  1. Najpre ćete 450 grama sirovih semenki samleti u seckalici.
  2. Zatim ćete dodati prašak za pecivo i još jednom promešati.
  3. Dodaćete 4 jajeta i onda još jednom promešati.

Namazaćete tepsiju za hleb puterom, MCT uljem, ili kokosovim uljem, kako bi se hleb lakše odvojio po završetku pečenja.

Smestićete umešeno testo u tepsiju. Obratite pažnju na to da je testo lepljivo, mnogo teže za upotrebu od standardnog testa. Neka vas to ne obeshrabri. Samo budite strpljivi, jer vas nagrada čeka na kraju!

Zagrejaćete rernu na 180 stepeni Celzijusa i smestiti tepsiju unutra. Pečenje keto hleba treba da potraje oko 50 minuta. Možete se poslužiti čačkalicom i njome ubosti hleb po okončanju 50 minuta, te hleb ostaviti još neko vreme u rerni, ako vam se učini da tragovi testa ostaju na čačkalici.

Hleb po ovom receptu daleko prevazilazi ukus običnog hleba na koji ste navikli, a svakako ima veliku nutritivnu vrednost.

Jedno parče ovog hleba široko oko jedan santimetar, može imati oko 2g šećera. U njemu preovlađuju vlakna, masti i proteini iz semenki.

Keto hleb
Keto hleb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *